Κύριες Ειδήσεις Τοπικά — 22 Φεβρουαρίου 2012

ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ

Εισηγήσεις για απάμβλυνση του προβλήματος της εποχικότητας προτείνει o δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής Νεολαίας και τουρισμού, Γιάννης Καρούσος.

Σε δηλώσεις του στη διαδικτυακή εφημερίδα FAMAGUSTA NEWS –Η ηχώ της Αμμοχώστου, ο κ. Καρούσος προβαίνει σε εισηγήσεις για αύξηση των εσόδων από τους πολιτικούς γάμους, για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής καθώς και τρόπους για να απαλλαγούν οι δημότες από βαριές φορολογίες. «Πρέπει να βρίσκουμε εναλλακτικούς, δημιουργικούς και πρωτοποριακούς τρόπους προβολής του τουριστικού προϊόντος του δήμου μας. Είναι επίσης σημαντικό να επινοούμε επικοινωνιακά τεχνάσματα για να υπενθυμίζουμε στον τουρίστα ότι η Αγία Νάπα παραμένει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Παράλληλα, πρέπει να μεριμνήσουμε να βελτιώσουμε την εμπειρία του τουρίστα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρούσος.

 

Πολιτικοί γάμοι


Μια σημαντική πηγή εισοδήματος, είναι κατά τον δημοτικό σύμβουλο της Αγίας Νάπας, ο θεσμός των πολιτικών γάμων, ο οποίος έχει περιθώρια βελτίωσης. «Μετά από αρκετές συναντήσεις με  πράκτορες, ξενοδοχεία, ανεξάρτητους οργανωτές γάμων,  και  μετά από αρκετή μελέτη των άλλων δήμων,  αλλά και τη συμμετοχή μου ως ιδιώτης στη έκθεση γάμου του Λονδίνου διαπίστωσα ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τους πολιτικούς γάμους μας. Όχι μόνο μπορεί να βελτιωθεί αισθητά η εμπειρία που προσφέρουμε . Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί και να αυξηθούν οι γάμοι με παράλληλη αύξηση του εισοδήματος του δήμου. Παράλληλα, θα αυξήσουμε τον αριθμό τουριστών στο δήμο. Θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας πριν είναι πάρα πολύ αργά γιατί αν και πρωτοπόροι έχουμε μείνει στάσιμοι στο τομέα των γάμων τη ίδια στιγμή που άλλοι δήμοι ανανεώνουν το “προϊόν” των πολίτικων γάμων. Εάν εφαρμοστούν οι προτάσεις μου προβλέπω μέχρι και διπλασιασμό των εσόδων από γάμους στο δήμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Ισραήλ: μια αγορά που αμελήσαμε»

Όπως επισήμανε ο κ. Καρούσος, μια σημαντικότατη αγορά την όποια έχουμε αμελήσει σε αντίθεση με τους δήμους Λεμεσού και Αραδίππου είναι η αγορά του Ισραήλ. Οι δήμοι της Λεμεσού αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα των γάμων από το Ισραήλ είχαν οργάνωση ένα συνέδριο μεταξύ των δήμων και των πρακτόρων και γραφείων γάμων το οποίο είχε επιδοτηθεί από τον ΚΟΤ. Την ίδια πορεία πρέπει να ακολουθήσει και ο δήμος Αγίας Νάπας. Όπως είναι γνωστό, στο Ισραήλ ένα  εκατομμύριο άτομα δεν μπορούν να παντρευτούν λόγω διαφορετικής θρησκείας και κουλτούρας, γι’ αυτό πρέπει να επιλέγουν τον πολιτικό γάμο, με αποτέλεσμα να τελούν το γάμο τους στην Τουρκία, την Κύπρο οι άλλους προορισμούς. Ο δήμος της Αγίας Νάπας δεν έχει καταφέρει να αποκομίσει το μερίδιο που δικαιούται από αυτή τη αγορά. «Με μια μικρή προσπάθεια πιστεύω ότι μπορούμε να ελκύσουμε μέχρι και 5 επιπλέον γάμους την ήμερα οι οποίοι θα τελούνται στις αίθουσες του δήμου», συμπλήρωσε ο κ. Καρούσος.

Περήφανοι για την Ήβη Αδάμου

Ενόψει της συμμετοχή της Ήβης Αδάμου στην Eurovision στο Μπακού εκπροσωπώντας την Kύπρο, ο πρόεδρος της επιτροπής Νεολαίας και Τουρισμού εξέφρασε την περηφάνια για τη νεαρή τραγουδίστρια η οποία κατάγεται από την Αγία Νάπα. «Το γεγονός ότι εκατομμύρια κόσμος θα παρακολουθήσουν την Ήβη Αδάμου στο διαγωνισμό της Εurovision είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβάλλουμε την Αγία Νάπα, να ειπωθεί κάτι για την Αγία Νάπα», πρόσθεσε.

 

Πάμε για το τρίτο ρεκόρ γκίνες


Ο δήμος Αγίας Νάπας έχει κερδίσει μέχρι τώρα δύο ρεκόρ γκίνες και επόμενος σκοπός είναι να ακολουθήσει και τρίτο, όπως επισήμανε ο κ. Καρούσος. «Τα ρεκόρ γκίνες όπως το ρεκόρ με το συρτάκι ήταν μια είδηση που ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο. Μέχρι και στην Αργεντινή υπήρχε εφημερίδα που ανέφερε την Αγία Νάπα και το ρεκόρ. Με αυτόν τον τρόπο προβάλλεται η Αγία Νάπα», ανέφερε ο κ. Καρούσος. Ο Δήμος Αγίας Νάπας και το Συμβούλιο Νεολαίας Αγίας Νάπας κατατάχθηκε και επίσημα στις σελίδες του βιβλίου ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο χορό Σούστα με 330 συμμετέχοντες, οι οποίοι χόρεψαν στις 29 Αυγούστου του 2010 στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας τον κυπριακό χορό Σούστα για πέντε συνεχόμενα λεπτά, με συγχρονισμένα βήματα και κυπριακή στολή. Το ρεκόρ γκίνες έσπασε η Αγία Νάπα  και  στις 16 Σεπτεμβρίου 2007, όταν 268 άτομα χόρεψαν για πέντε λεπτά συρτάκι υπό τους ήχους του γνωστού τραγουδιού «Ζορμπάς».πάνω στην παραλία «Πανταχού» με τους συμμετέχοντες να είναι ομοιόμορφα ντυμένοι με στολή.  Στόχος των εκδηλώσεων που απέσπασαν αυτούς τους τιμητικούς τίτλους ήταν η ανάδειξη του πολιτισμού και της παράδοσης, αλλά και η διαφήμιση και η προβολή του δήμου. «Έχω πολλές ιδέες για να κερδίσουμε και σπάσουμε και άλλο ρεκόρ. Πρέπει να πρωτοτυπήσουμε για να ακουστεί το όνομα της Αγίας Νάπας», πρόσθεσε.

Παρακολουθείστε εδώ το βίντεο με τους χορευτές του δήμου Αγίας Νάπας που χόρεψαν συρτάκι  στις 16 Σεπτεμβρίου 2007 και έσπασαν το Ρεκόρ Γκίνες:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GrVdpPzp68A[/youtube]

 

Παρακολουθείστε εδώ το βίντεο με τους χορευτές του δήμου Αγίας Νάπας που χόρεψαν σούστα στις 29 Αυγούστου του 2010  και έσπασαν το Ρεκόρ Γκίνες:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xpvegF6mRN4[/youtube]

 

 

 

Συμφωνία Πάφου- Ryanair: «Πρέπει να διεκδικήσουμε μέρος του τουριστικού ρεύματος»

Όσον αφορά την πρόσφατη συμφωνία που σύναψε η ιρλανδική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair με την Πάφο, σύμφωνα με την οποία η Πάφος συνδέεται με 14 ευρωπαϊκούς προορισμούς, δημιουργώντας σε πρώτη φάση διαθεσιμότητα 600.000 θέσεων από και προς την Κύπρο, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι η Αγία Νάπα και το Παραλίμνι οφείλουν να διεκδικήσουν το μερίδιο από αυτούς τους τουρίστες που θα έρθουν. «Μπορούμε να κάνουμε βάλουμε γραμμές λεωφορείων για να δώσουμε την επιλογή στους τουρίστες να έρθουν από την  Πάφο, στην Αγία Νάπα και το Παραλίμνι. Οφείλουμε να το διεκδικήσουμε το μερίδιό μας γιατί μπορεί να έρχονται χιλιάδες τουρίστες. Έχουμε τα αξιοθέατα μας, τις καλύτερες παραλίες, υδροπάρκα και λούναπαρκ. Διαθέτουμε πολύ καλό τουριστικό προϊόν για να εξυπηρετήσουμε τους τουρίστες μας», συμπλήρωσε. Σε σχέση με τα φεστιβάλ και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι πρέπει να εμπλουτιστούν με διαγωνισμούς φωτογραφίας, φεστιβάλ ταινιών και άλλα για να κερδίσουν το ενδιαφέρον των τουριστών.

«Να μην επιβαρύνουμε τις τσέπες των δημοτών»

Πέραν από την αύξηση των πολιτικών γάμων, που αποτελεί σημαντικό πόρο εσόδων, ο κ. Καρούσος πρότεινε την κατά 10% μείωση των επιδομάτων του δημάρχου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου ως συμβολική κίνηση για τα μέτρα που πρέπει να πάρει ο Δήμος στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης. «Με αυτόν τρόπο θα εξοικονομούσαμε 10.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα συμβολικό ποσό για να δώσουμε το σωστό μήνυμα στον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Καρούσος.  Για την αύξηση των φόρων των σκυβάλων κατά 15%, ο κ. Καρούσος είπε ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι μείωσης του κόστους, όπως τα κίνητρα για ανακύκλωση, η πιο δίκαιη τιμολόγηση, η αραίωση δρομολογίων. «Δεν μπορεί να τη πληρώνει ο απλός δημότης για λάθη τα οποία κάνουμε εμείς σαν δήμος. Η μαγκιά του δήμου Αγίας Νάπας είναι να βρει και να επινοήσει τρόπους ώστε να  μην επιβαρύνει την τσέπη των δημοτών του», κατέληξε ο Γιάννης Καρούσος.

Share

About Author

Ελευθερία Σωφρονίου

(0) Readers Comments

Comments are closed.